Sport
NOSNTR

Ajax nummer één en geen promotie/degradatie na overleg KNVB en clubs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax nummer één en geen promotie/degradatie na overleg KNVB en clubs

Ajax wordt niet uitgeroepen tot landskampioen, maar is met het oog op de verdeling van de Europese tickets wel aangewezen als nummer één van de eredivisie. Dat heeft de KNVB besloten, nu de competitie door de gevolgen van de coronacrisis niet kan worden afgemaakt.

Presentatrice Petra Grijzen sprak er in Nieuws en Co over met commentator Arman Avsaroglu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daarnaast is er geen promotie en degradatie in de hoogste voetbaldivisies. ADO Den Haag en RKC Waalwijk, de nummers zeventien en achttien van de eredivisie, blijven actief op het hoogste niveau. Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee van de eerste divisie, spelen ook volgend jaar in de eerste divisie.

Top-vijf gaat Europa in

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot de huidige stand op de ranglijst aan te houden voor de verdeling van Europese tickets. De UEFA adviseerde de nationale bonden donderdag al zo dicht mogelijk bij de competitiestand te blijven.

Daarom spelen Ajax en AZ in de (voorronde van de) Champions League en gaan de nummers drie tot en met vijf, Feyenoord, PSV en Willem II, de (voorrondes van de) Europa League in.

KNVB

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie