Sport
NOS

Veertiende Roland Garros-overwinning Rafael Nadal

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Veertiende Roland Garros-overwinning Rafael Nadal

Rafael Nadal op Roland Garros en Real Madrid in de Champions League; ze gaan nog altijd gelijk op. De Spaanse tennisser won voor de veertiende keer de finale op het graveltennistoernooi van Parijs. Casper Ruud werd in drie sets verslagen (6-3, 6-3, 6-0).

De Noor Ruud stond voor de eerste keer in de finale. Sterker nog, hij had het nooit in een officieel duel opgenomen tegen Nadal. In zijn eerste servicegame moest de nummer acht van de wereld er nog even in komen. Meteen zette Nadal zijn concurrent op achterstand. Dit overwicht was er ook in het restant van de eerste set, die eindigde in 6-3. Het laatste punt sloeg Ruud bijna de umpire van de stoel.

In set twee liet Nadal enkele tekenen van zwakte zien. Hij miste ogenschijnlijk simpele ballen waardoor het hem dit keer niet lukt om Ruud meteen te breken. Het was Ruud die in de tweede set een breakpoint benutte en met 3-1 voor kwam. Nadal reageerde direct door de volgende servicegame van Ruud te winnen. Vanaf dat moment verloor Nadal geen game meer, waarbij hij de tweede set in opnieuw 51 minuten wederom met 6-3 greep. Met een dubbele fout van Ruud op het moment suprême van de tweede set.

De puf leek er uit bij Ruud. In de derde set kwam de Noor er niet meer aan te pas. Na tien games op rij voor Nadal, kon Nadal het afmaken op de service van Ruud. Met een bal precies op de lijn was het toernooi binnen voor de 36-jarige tennisser. Hij is daarmee de oudste winnaar van Roland Garros.

Oudste winnaar

Het is de 22e grandslamoverwinning van Nadal. Hiermee heeft hij de meeste grandslams ter wereld gewonnen. Federer en Djokovic hebben ieder twintig titels. Eerder dit seizoen schreef Nadal ook de Australian Open (voor de tweede keer) op zijn naam.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie