Sport
NOS

Ajax wint simpel, perspectiefloos gelijkspel voor FC Emmen: 'Het laatste punt dat Emmen heeft gehaald'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax wint simpel, perspectiefloos gelijkspel voor FC Emmen: 'Het laatste punt dat Emmen heeft gehaald'

De tweede plek is weer van Ajax. De ploeg zette Fortuna Sittard simpel opzij: 4-0. De Amsterdammers hebben nu weer hetzelfde puntenaantal als PSV (59), maar een beter doelsaldo. Later op de middag speelde FC Emmen doelpuntloos gelijk tegen NEC. De nacompetitie ontlopen lijkt daarmee een onmogelijke opgave, denkt Hugo Borst.

Rustige middag in Amsterdam

Net als PSV won Ajax dit weekend met 4-0. De Eindhovenaren hadden daar een wervelende slotfase voor nodig, maar in Amsterdam was het al gauw duidelijk dat de ploeg van coach John Heitinga een rustige middag tegemoet ging. Steven Berghuis nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, waarna Steven Bergwijn en Kenneth Taylor in de tweede helft voor de overige doelpunten zorgden.

Eerder op de middag kwamen FC Emmen en NEC niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Voor de Nijmegenaren betekende dat alweer het veertiende gelijkspel van dit seizoen. Ter illustratie: het aantal gewonnen wedstrijden van NEC staat voorlopig op de helft van dat aantal (7).

In de degradatiestrijd schiet Emmen weinig op met het puntje. De ploeg staat nu nog op een veilige vijftiende plaats, maar het gat met nummer zestien Excelsior bedraagt slechts één punt. De club die op de zestiende plaats eindigt, gaat de play-offs om degradatie in.

Moeilijk programma

Maar met nog zes wedstrijden te gaan heeft Emmen een moeilijk programma, waarin het onder meer Ajax, FC Twente, AZ en Feyenoord treft. En dat is hoopgevend voor Excelsior, vindt Borst: "Dat is het laatste punt dat Emmen heeft gehaald."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie