Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Alex Kroes gaat Ajax redden'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Alex Kroes gaat Ajax redden'

Alex Kroes mag sinds vrijdag eindelijk aan de slag als algemeen directeur bij Ajax. De ervaren voetbalbestuurder moet de Amsterdamse kampioen van weleer weer naar de top helpen. De 49-jarige oud-speler gaat Ajax redden, betoogt Hugo Borst met zijn stelling van deze week. "Dat het verval zo snel is gegaan, is hoopgevend. Dat betekent ook dat het weer snel kan goedkomen."

Na een maandenlang concurrentiebeding mocht Alex Kroes afgelopen vrijdag dan eindelijk beginnen aan zijn nieuwe klus. Een makkelijke opgave wordt het niet: de 49-jarige voetbalbestuurder moet de Amsterdamse kampioen van weleer weer naar de top helpen.

Rijk verleden

Kroes kan daarvoor putten uit een rijk verleden. De geboren Utrechtenaar was al eens de hoogste baas bij AZ en Go Ahead Eagles, waarvan de laatste onder zijn leiding veranderde in een stabiele subtopper in de eredivisie. Kroes wordt geroemd om zijn directe managementstijl en standvastige visie, en wordt gezien als de man die orde op zaken gaat stellen in de Johan Cruijff ArenA.

"Deze man heeft een aantal interessante facetten", zegt Borst. "Hij was jeugdspeler bij Ajax en komt uit voor het veteranenteam." Ajax-DNA dus. "En hij heeft een goede leeftijd. Ik hoop dat al mijn Amsterdamse vrienden veel baat hebben bij hem."

Quote

Dat het verval zo snel is gegaan, is hoopgevend en betekent ook dat het weer snel kan goedkomen

Hugo Borst over de ommekeer die Kroes teweeg moet brengen bij Ajax

Het stemt Borst hoopvol dat Ajax nog niet zo lang geleden meedeed met de top van het Europese voetbal. Dat klinkt gek. Maar, redeneert hij: "Dat het verval zo snel is gegaan, is hoopgevend. Dat betekent ook dat het weer snel kan goedkomen", redeneert hij.

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Arnold is het eens met de stelling. "Kroes is barmhartig, vastberaden en heldhaftig", schrijft hij, terwijl hij wijst op de successen die de voetbalbestuurder boekte bij Go Ahead Eagles. "Hij zal een verbindende schakel zijn voor Ajax", vervolgt Arnold.

Ook Frank kijkt naar wat Kroes als hoogste baas heeft bereikt bij zijn vorige werkgevers. "Hij heeft ervaring opgedaan bij AZ, Go Ahead en SEG (een zaakwaarnemerskantoor, red.). En hij heeft een Ajax-achtergrond, dat is een prima combinatie." Frank denkt, in tegenstelling tot Borst, overigens niet dat Kroes meteen een grote impact zal hebben. "Het zal een paar jaar duren en die tijd moet hij ook krijgen, zeker gezien de financiële situatie bij Ajax."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie