NOS

Overwinning PSV mede dankzij publiekslieveling Guti

2. Overwinning PSV mede dankzij publiekslieveling Guti

PSV blijft in de race om de landstitel. Dat is de uitkomst na de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Ook deze wedstrijd liep niet zo soepel als de eerste seizoenshelft. Veel kansen werden gemist, maar PSV stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong. In de 20ste minuut scoorde Denzel Dumfries de 1-0.

Het publiek smeekte in de tweede helft om een invalbeurt van Érick Gutiérrez. Die kwam er ook, toen de Mexicaan in de 77ste minuut, samen met Cody Gakpo het veld betrad. PSV maakte met meer drang naar voren de 2-0. Luuk de Jong kon simpel binnen koppen. Spannend werd het daarna nog even. ADO Den Haag kwam terug in de wedstrijd. Thomas Necid tikte de 2-1 in.

PSV wilde aan het doelsaldo werken om dichter in de buurt van dat van Ajax te komen. Uiteindelijk is het de ploeg van Mark van Bommel gelukt om met een doelpunt terug te komen. Donyell Malen was de laatste doelpuntenmaker van vandaag: 3-1.

Het verschil tussen koploper Ajax en PSV bedraagt op dit moment elf doelpunten. De eerste van drie resterende speelrondes vindt de komende midweek plaats. Ajax krijgt dinsdagavond bezoek van Vitesse en PSV moet donderdagavond op bezoek bij Willem II.