Sport
KRO-NCRV

Ter Mors: 'Ik hoop dat de schaatssport clean is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ter Mors: 'Ik hoop dat de schaatssport clean is'

Drievoudig olympisch schaatskampioene Jorien ter Mors heeft nooit doping aangeboden gekregen. "Ik hoop dat de sport clean is en clean mag blijven", zegt de schaatster, genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar, in Spraakmakers.

Jorien ter Mors (28) reageert op het verhaal dat vandaag in de Volkskrant staat. Twee voormalige profschaatsers verklaren dat Rob Pluijmers, toenmalig arts van schaatsbond KNSB, ze in de jaren tachtig doping heeft aangeboden. Naar eigen zeggen hebben de schaatsers geen gebruik gemaakt van de verboden middelen. In totaal sprak de krant de afgelopen tijd 36 schaatsers.

Eerder publiceerde de Volkskrant al een verhaal over de verdwijning van een koffertje in 1985 met urinestalen van schaatsters Yvonne van Gennip en Ria Visser. "Het is nooit leuk om te horen over dopinggebruik in de sport", zegt Ter Mors. "Ik zou zelf niet zoveel energie stoppen in de sport als ik daarnaast ook nog iets anders zou krijgen." Op eigen kracht en clean wil Ter Mors haar tegenstanders verslaan.

Ster advertentie
Ster advertentie