Sport

Excelsior doet weer een stapje terug
EONOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Excelsior doet weer een stapje terug

Excelsior is gedegradeerd uit de eredivisie. De Rotterdamse voetbalclub speelde in de halve finales van de nacompetitie met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. Dat was niet genoeg om de 2-1 van een paar dagen eerder weg te werken. In de finale van de nacompetitie maken RKC en Go Ahead Eagles uit wie er volgend seizoen in de eredivisie speelt. De ploeg uit Deventer bereikte de eindstrijd door een 1-0 overwinning bij FC Den Bosch.

Het had voor Excelsior een unieke reeks kunnen zijn. Als de club uit Kralingen ook volgend seizoen in de eredivisie zou spelen was dat het zesde seizoen op rij op het hoogste niveau geweest. Maar zover kwam het niet. RKC Waalwijk gooide roet in het eten. Voor Excelsior-directeur Ferry de Haan een bittere pil, vooral omdat de club in zijn ogen goed aan het seizoen was begonnen. Dat het uiteindelijk toch weer mis is gegaan heeft gevolgen. "We zullen nog scherper op de centjes moeten gaan letten." zei de directeur in Langs de Lijn En Omstreken.

Excelsior-directeur Ferry de Haan

Bij de spelers van de Rotterdamse club overheerste ook de teleurstelling, maar Jurgen Mattheij stak ook de hand in eigen boezem. "Vol zelfvertrouwen begonnen we aan de playoffs en als je dan zo'n eerste wedstrijd speelt, ja dat is gewoon een schande. Eerlijk is eerlijk."

Jurgen Mattheij verwerkt degradatie

Op het veld van Excelsior werd ook een feestje gevierd. De spelers van RKC Waalwijk juichten en dansten alsof de promotie al een feit was. Maar zover is het nog niet. Toch is de vreugde van de Brabanders wel te begrijpen. Volgens doelman Etienne Vaessen had niemand verwacht dat RKC zo dicht bij de eredivisie zou komen. Maar nu zit het zijn club duidelijk mee. "Alles klopt ineens, ik denk dat alles ineens goed valt nu. Dat is een heerlijke flow en ik hoop dat we er nog twee wedstrijden in blijven." RKC speelde in het seizoen 2013-2014 voor het laatst op het hoogste niveau.

Etienne Vaessen bleef maar feesten

De eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk is op zaterdag 25 mei. De return volgt drie dagen later. Op die dagen maken De Graafschap en Sparta Rotterdam in de andere finale uit wie volgend seizoen in de eredivisie speelt. Alle wedstrijden zijn te volgen op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie