Sport
EONOS

Almere-directeur John Bes kijkt uit naar avontuur in eredivisie

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Almere-directeur John Bes kijkt uit naar avontuur in eredivisie

Het was een van de grote verrassingen van het afgelopen voetbalseizoen. Almere City FC promoveerde naar de eredivisie. In de playoffs werd FC Emmen al na een jaar weer verstoten uit de hoogste divisie. Maar is de jongste club uit het betaalde voetbal er wel klaar voor? Volgens algemeen directeur John Bes is het stadion in Flevoland geschikt voor de eredivisie maar is er wel de wens om het groter te maken.

Pas sinds 2005 wordt er in de achtste stad van Nederland betaald voetbal gespeeld. Eerst nog als FC Omniworld maar sinds 2010 als Almere City. De verandering vond plaats toen miljardiar Lesley Bamberger zich over de club ontfermde. Heel geleidelijk werd Almere een serieuze speler in de eerste divisie ook al bungelde de club nog niet zo lang geleden onderaan. Dit seizoen was het beste seizoen en volgde de bekroning.

In Langs de Lijn En Omstreken sprak algemeen directeur John Bes over de grote verandering bij de club. Want nu neemt de belangstelling toe voor de club met het kleine stadionnetje. "We hebben het geluk dat we voor de finale van de playoffs al het stadion uitverkocht hadden voor het volgend seizoen." vertelt Bes die blij is dat daarmee de echte 'believers' ook volgend jaar weer in het stadion zitten.

Video niet beschikbaar

Het succes van Almere City FC is ook het succes van een van de jongste steden van het land. Volgens Bes is de stad erg gelukkig met de club en haar succes ook al roept de promotie naar de eredivisie vragen op. Kan de stad de toestroom van omstreden voetbalfans aan? Volgens Bes heeft de gemeente met burgemeester en wethouders op de tribune gezeten en laten blijken trots te zijn, maar er zijn ook ambtenaren die de gevaren zien. "Uiteindelijk zijn wij er ook voor om dat te managen en te laten zien dat we dat als club in combinatie met de stad prima aankunnen."

Ster advertentie
Ster advertentie