Sport

De Kopgroep: Opletten geblazen

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Opletten geblazen

Ergens in het noorden gloort Parijs, maar eerst krijgen de renners de derde week nog voor de kiezen. De Kopgroep rijdt mee, vandaag in het gezelschap van Michael Boogerd.

De derde week begint op deze dinsdag met een etappe die misschien wel de laatste kans vormt voor de echte aanvallers. Martijn: "De etappe doet me qua profiel denken aan de rit die Mollema won. Het zijn bergen, heus wel zwaar ook, maar geen cols van de buitencategorie. We hebben straks eerst de Col de Port, dan de Portet d'Aspet, dan de cote d'Aspret en dan morgen ook nog de Portet. Goed opletten geblazen voor de renners."

Verkeerd rijden

Dat is sowieso geen overbodige luxe in koers, blijkt uit het verhaal rondom Monsieur Soixante-neuf Brent van Moer. Hij reed op kop in een etappe in de Ronde van Limburg, maar verloor de vrijwel zekere ritzege doordat hij verkeerd werd gestuurd. Joost verbaast zich er over dat je dan doodleuk 'DNF', Did Not Finish achter je naam krijgt, maar ook Michael zou niet weten hoe het anders rechtgetrokken kan worden: "Ik heb het zelf wel eens meegemaakt in een koers die nu de ZLM tour heet. Ik was onderweg naar de kopgroep en werd door een motor de verkeerde kant opgestuurd. Ik ging net aansluiten bij de kopgroep en was volgens mij de beste man in koers. Terug op het parcours werd ik wéér verkeerd gestuurd toen ik zowat aangesloten was bij de kopgroep. Ik moest nog m'n best doen om terug te komen in het peloton, waar ik ergens achterin eindigde. Ik ben een beetje boos geworden op die motorrijder, maar voor de rest zou ik niet weten hoe ze het op moeten lossen."

Natte Vinger

Wat Michael wel weet, is wie hij voor de Natte Vinger wil spelen. "Ik ga voor de man in vorm: Wout van Aert. Overigens ook mijn favoriet voor de Olympische Spelen. Mart had ook graag Van Aert gekozen, maar gaat nu voor de Fransman Pierre Roland "die eerder ook al eens in dit gebied heeft gewonnen." Martijn gaat voor out of the box en kiest Omar Fraile en Joost verrast met Iván García Cortina, over wie nog opgemerkt wordt dat hij beschikt over een goede bos krullen. Weet jij het beter? Doe jouw voorspelling via ons Instagram-account en win een De Kopgroep fietsbel!

#17 - Tour: Smeerlappie (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie