Sport
NOS

'Ik ben niet de persoon die tegen Messi zegt hoe hij moet spelen'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik ben niet de persoon die tegen Messi zegt hoe hij moet spelen'

Ruim een half jaar na zijn presentatie in Nou Camp is Frenkie de Jong nauwelijks nog weg te denken bij FC Barcelona.

In de stad lopen fans rond in shirtjes van Lionel Messi, uiteraard, maar De Jong is een goede tweede. Zijn populariteit in de Catalaanse hoofdstad is enorm. Is De Jong de afgelopen maanden veranderd door zijn nieuwe status als ster in Barcelona? "Dat is aan anderen om te zeggen, maar voor mijn gevoel niet", glimlacht De Jong in een uitgebreid interview met de NOS.

Frenkie de Jong uit Arkel heeft het uitstekend naar zijn zin in het mondaine Barcelona. Maar hij mist Nederland soms wel. "Vooral mijn vrienden en mijn familie. Dat ik na de training mijn auto in kan stappen en binnen drie kwartier bij ze ben."

Afleiding

De verleidingen van Barcelona kan de 22-jarige De Jong tot nu toe weerstaan. Frank en Ronald de Boer hadden naar eigen zeggen niet hun beste tijd in Barcelona, omdat de stad te leuk is en te veel afleidingen kent.

"Ik kan daar wel inkomen", zegt De Jong. "Het is elke dag lekker weer, je hebt superveel goeie eettentjes. En iedereen wil natuurlijk naar Barcelona op bezoek komen. Ik heb die verhalen van tevoren ook gehoord en ben ervoor gewaarschuwd. Maar mijn familie weet heel goed wat ik nodig heb."

Beluister het hele gesprek met Frenkie de Jong hier:

Ster advertentie
Ster advertentie