Sport
EONOS

Rood of blauw, de rivaliteit tussen Spakenburg en IJsselmeervogels

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Rood of blauw, de rivaliteit tussen Spakenburg en IJsselmeervogels

Het is een enerverende week voor het dorp Spakenburg, want maar liefst twee amateurclubs uit het vissersdorp zijn nog in de race om de KNVB-beker. De 'Blauwen' van Spakenburg nemen het woensdag in een uitverkochte ArenA op tegen Ajax en de rode IJsselmeervogels ontvangen vervolgens op donderdag Go Ahead Eagles uit Deventer.

Blauw en Rood. Van oudsher twee rivalen die gelijk staan aan water en vuur. Net als zwart en wit, of wat te denken van de Stones en de Beatles. Maar is dat sentiment er eigenlijk nog steeds? Of zitten de 'Blauwen' tegenwoordig stiekem ook voor de 'Rooien' te juichen?

Matthijs Weststrate toog naar het Spakenburgse en zocht het uit.

Enerverende week voor het amateurvoetbal in Spakenburg

Eric Meijers, trainer van Spakenburg, zit woensdag op de bank in de ArenA en spreekt van een droomloting tegen Ajax. "Wij gaan er zeker van genieten", zegt hij.

Meijers is realistisch over de kansen van zijn ploeg, maar stelt dat er altijd een kans is om te winnen. "Het is voor ons natuurlijk een uitermate moeilijke tegenstander, maar ik weet uit ervaring dat je nooit kansloos bent en dat zijn wij woensdag ook niet."

Even verderop...

De andere club uit Spakenburg, de IJsselmeervogels, bereidt zich op hetzelfde sportpark voor op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Het is natuurlijk een enorme uitdaging voor ons", zegt Gert Kruys, de coach van de 'Rooien'.

Hij vertelt verder dat de tegenstander Go Ahead goed in vorm is en dat de ploeg uit Deventer twintig wedstrijden op rij ongeslagen is.

Ster advertentie
Ster advertentie