PSV maakt geen fout in Waalwijk en blijft op kop

2. PSV maakt geen fout in Waalwijk en blijft op kop

PSV was te goed voor het verdedigende voetbal van RKC Waalwijk: 1-4. De Eindhovenaren staan daarmee precies op de helft van de eredivisie bovenaan, een punt voor op Ajax en vier punten voor op Feyenoord.

De eerste grote kans was in de zesde minuut voor Bruma. Na een voortreffelijke opening van Ritsu Doan dook Bruma alleen op voor keeper Etienne Vaessen, maar de RKC-goalie kon redding brengen. PSV raakte daarna twee van de drie aanvallers kwijt. Ritsu Doan kwam na een kopkans met zijn hoofd tegen het hoofd van Alexander Büttner aan. Ook Bruma verliet enkele minuten later het veld. Het schoot in zijn lies bij een versnelling in het strafschopgebied.

Nog geen goal voor Götze

Carlos Vinicius en Yorbe Vertessen kwamen er in. Laatstgenoemde was verantwoordelijk voor de 0-1. De Belg joeg de ballen tegen de touwen. PSV had in die minuten het tempo opgevoerd. RKC was vooral aangewezen op verdedigen met een vijfmans achterhoede en met Finn Stokkers slechts een diepe spits. Mario Götze dacht zijn eerste goal van het seizoen te maken, maar Vinicius stond in aanloop naar het doelpunt buitenspel.

Penalty

Bijzonder was dat na Ajax eerder vandaag ook PSV de eerste penalty van het seizoen kreeg. Net als bij de Amsterdammers was het raak. Vaessen dook de verkeerde kant op, waardoor Cody Gakpo scoorde. PSV liet het er niet bij. Vanuit een schier onmogelijke hoek schoot Philipp Mwene vanaf de achterlijn in het dak van het doel (0-3). En Vertessen zette zijn voet knap tegen de boel bij de 0-4. De Belg is nu topscorer van PSV met zes treffers. Tien minuten voor tijd deed RKC via Jens Odgaard wat terug (1-4), maar verder kwam het niet.