Sport

Feyenoord verspeelt wederom punten

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord verspeelt wederom punten

Voor de tweede week op rij heeft Feyenoord gelijkgespeeld. Op bezoek bij RKC Waalwijk was het spel niet om over naar huis te schrijven. Feyenoord voorkwam ternauwernood een verliespartij (2-2).

Over de eerste helft valt weinig te vertellen. Het was ronduit slecht wat Feyenoord presteerde. En daarom had Dick Advocaat vóór het begin van de tweede helft al drie keer gewisseld. Nicolai Jørgensen, Luciano Narsingh en Lutsharel Geertruida waren in het veld gekomen. Na de pauze was het een stuk levendiger. Het eerste gevaar kwam van RKC. Cyril Ngonge kreeg van de Feyenoord-defensie de ruimte om te schieten. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want de Belg was op schitterende wijze trefzeker. Met Jørgensen ging het niet goed. Hij had last van een pijnlijke lies. Vlak voor hij weer gewisseld werd, maakte eerst nog even zijn eerste doelpunt sinds februari jongstleden (1-1).

John en Haps

Ook RKC had iets aan wisselspelers. Ola John deed het goed en bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. Feyenoord sleepte er nog wel een punt uit. Ridgeciano Haps kreeg de bal aan de linkerkant en vond met zijn rechtervoet het net.

Vorige week had Feyenoord het ook lastig met stadgenoot Sparta Rotterdam. In de Kuip was het in 1-1 geëindigd. Feyenoord staat nu vijfde met drie punten achterstand op koplopers Ajax en Vitesse. RKC Waalwijk heeft al vijf punten uit zes gespeelde wedstrijden. Om 20.00 uur spelen ADO Den Haag en AZ nog tegen elkaar. Van die wedstrijd zijn flitsen te horen in de lopende programmering van NPO Radio 1. Meer over het Eredivisieweekend om 22.00 uur in NOS Langs de Lijn.

Ster advertentie
Ster advertentie