PEC Zwolle blijft ongeslagen in 2022: gelijkspel tegen FC Groningen

2. PEC Zwolle blijft ongeslagen in 2022: gelijkspel tegen FC Groningen

PEC Zwolle heeft op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De gelijkmaker van Yuta Nakayama viel in de extra tijd. Zo blijft de nummer laatst in de Eredivisie op het nippertje ongeslagen in 2022.

Gesteund door 13.620 supporters op de tribune begon PEC met veel energie aan het treffen met Groningen. Het spel was niet best, op twee momenten na. Laros Duarte stak het veld over en werd op de rand van de zestien gevloerd. Hij krulde zelf de vrije trap in de kruising (0-1). Even later trof Bjorn Meijer van dichtbij de paal naast PEC-keeper Kostas Lamprou.

Alles of niets

Daishawn Redan miste kort na rust een grote kans op 1-1, waarna Michael de Leeuw voor de 0-2 leek te zorgen. Voorafgaand had de VAR echter een overtreding gezien. Beide formaties lieten daarna een flinke kans liggen. Met de bij PEC in de ploeg gebrachte boomlange aanvallers Slobodan Tedic en Luka Adzic was het alles of niets voor de hekkensluiter. Dat sorteerde effect, want diep in blessuretijd kopte Nakayama uit een corner de 1-1 tegen de touwen.

PEC Zwolle heeft nu zeventien punten, even veel als nummer zeventien Sparta. Het duel van de Rotterdammers vrijdagavond tegen Fortuna Sittard ging vanwege storm Eunice niet door en moet nog ingehaald worden. PEC haalde elf punten uit de laatste vijf wedstrijden. Om 14.30 uur staan twee duels op het programma: Feyenoord-Cambuur en FC Twente-Go Ahead Eagles. PSV-sc Heerenveen en FC Utrecht-Vitesse beginnen om 16.45 uur. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.