Sport
NOS

'Zevende tegentreffer voor PEC na negentigste minuut, is ze niet eerder overkomen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zevende tegentreffer voor PEC na negentigste minuut, is ze niet eerder overkomen'

Wat zeggen de cijfers? Data-analist Bart Frouws duikt in de studio van NOS Langs de Lijn wekelijks in de meest opvallende statistieken van de gespeelde eredivisiewedstrijden. Vandaag: PEC Zwolle verspeelde in de 99ste minuut punten in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. "Dit was de zevende tegentreffer dit seizoen na de negentigste minuut. Dat is ze nog nooit overkomen."

Go Ahead Eagles kwam zondag in de IJsselderby tegen PEC Zwolle in de 99ste minuut langszij. De oorzaak: een ongelukkige handsbal van PEC-verdediger Sam Kersten, resulterend in een strafschop. Kersten blokkeerde de bal met zijn elleboog. "Dit is nou echt zo'n tijdsgeest-dingetje", vertelt de aangeschoven studio-analist Robert Maaskant.

"Vroeger werd je dan ongelofelijk uitgescholden door je medespelers en trainer. Nu werd het wat vergoelijkt. Zo van: hij deed zijn best en het was niet de bedoeling." Kersten dacht er zelf overigens anders over. Dom, noemde de 26-jarige verdediger het na afloop.

Zevende tegentreffer na negentigste minuut

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat PEC zó laat nog punten verspeelt, vertelt data-analist Bart Frouws. "Dit was de zevende tegentreffer dit seizoen na de negentigste minuut. Dat is echt heel veel. Zo vaak, dat is PEC nog nooit overkomen in de hele historie van de eredivisie. En nu dus al na 21 wedstrijden."

Frouws vervolgt: "Als je alles bij elkaar optelt, scheelt dat zes punten. Zeker met de kleine marges bovenin, in de race om een play-offticket, scheelt dat een slok op een borrel."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie