Sport
EONOS

Veurink: 'EK-titel met Engeland bevestigde dat wat Sarina en ik doen succesvol is'

foto: ANP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Veurink: 'EK-titel met Engeland bevestigde dat wat Sarina en ik doen succesvol is'

In deze serie spreken we drie trainers in het betaald voetbal over de rol van de assistent: Dwight Lodeweges (Ajax), Arjan Veurink (Engeland) en Erwin Koeman (Oranje). Vandaag de tweede editie met Veurink.

31 juli 2022. Op een volgepakt Wembley schiet Chloe Kelly diep in de verlenging van de finale de winnende binnen: 2-1, de wedstrijd is beslist. De Engelse vrouwen worden Europees kampioen, bondscoach Sarina Wiegman en haar assistent Arjan Veurink schrijven voetbalhistorie.

Ze staan juichend langs de lijn, omhelzen elkaar vol ongeloof op het veld. Even later kijkt Veurink met de tranen in zijn ogen om zich heen. "Ik moest gewoon huilen. Ik heb er veel voor moeten doen en veel voor moeten laten. Eigenlijk kwam alles er op dat moment uit."

"Het was ook het besef dat hetgeen we in Nederland gepresteerd hadden, het winnen van het EK en het halen van de finale van het WK, niet zomaar geluk was. Dit was de ultieme bevestiging dat hetgeen wij met z'n tweeën doen succesvol is. Dat we in een ander land, met een andere cultuur en op zo'n korte termijn, opníeuw Europees kampioen werden, ja, dat raakte me echt. Het kwam allemaal samen daar op Wembley."

Ster advertentie
Ster advertentie