NOS

Stuntje RKC Waalwijk in Utrecht

2. Stuntje RKC Waalwijk in Utrecht

Hekkensluiter RKC Waalwijk heeft het gat met ADO Den Haag voor een deel kunnen dichten. In de Galgenwaard in Utrecht won de ploeg van Fred Grim met 0-1 van FC Utrecht. De maker van het enige doelpunt was verdediger Melle Meulensteen.

De nederlaag van de Domstedelingen is de derde op rij. De nederlagen tegen nummer één Ajax en nummer twee AZ zijn te rechtvaardigen. De prestatie van deze zondag was een domper voor trainer John van den Brom. In de eerste helft waren er weinig sprankelende mogelijkheden in het duel.

RKC, dat bezig is aan een goede reeks (vier van zijn vijf punten in de laatste twee duels), kwam halverwege de tweede helft op 1-0. Meulensteen kopte raak uit een vrije trap van Clint Leemans. Beluister het verslag van het doelpunt hieronder, met commentaar van de debuterende commentator Mark Kloostra:

Stuntje RKC tegen FC Utrecht.mp3

Utrecht drong in de slotfase flink aan, maar Simon Makienok, Sean Klaiber, Justin Hoogma en Adam Maher, lieten aardige kansen onbenut.

Het verschil met nummer zeventien ADO Den Haag is voor RKC Waalwijk nog slechts drie punten. Aan het eind van het seizoen degraderen de nummers zeventien en achttien rechtstreeks. FC Utrecht kan later vandaag nog gepasseerd worden door Feyenoord. Dat speelt om 16.45 uur in de Kuip tegen PEC Zwolle. De Utrechters staan nu zevende.

Om 16.45 uur staan ook AZ en VVV-Venlo tegenover elkaar. De speelronde wordt afgesloten door FC Emmen en PSV om 20.00 uur. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1.