Sport

Erben Wennemars voorspelt vuurwerk op het WK Afstanden: 'Alle toppers staan aan de start'

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars voorspelt vuurwerk op het WK Afstanden: 'Alle toppers staan aan de start'

Erben heeft groot nieuws. Nu kun je denken, 'heeft hij dat niet altijd?' Maar nee, dit keer is het echt groot. Niets over de Elfstedentocht dit keer, maar we blijven wel bij het schaatsen, in de kou: het WK Afstanden komt eraan. En dat, lieve lezer, wordt onwijs spannend. Als we Erben mogen geloven althans.

Erben kan zijn geluk niet op: "Eindelijk is er een schaatswedstrijd waarbij iedereen aanwezig is. Geen afzeggingen: iedereen wil rijden. Dus het gaat erom. Iedereen wil kampioen worden. En, alle toppers - maar dan ook alle toppers - staan aan de start."

Donderdag tot en met zondag start het WK Afstanden. En volgens Erben worden alle dagen leuk: "Je moet live kijken, alles, van begin tot eind. Want het is ook niet voorspelbaar. Normaal gesproken denk je 'Sven Kramer doet mee dus die wint de 5 en 10 kilometer wel', maar je kunt nu op geen enkele afstand zeggen 'deze man, of deze vrouw, gaat winnen."

Deze afstanden worden vuurwerk

Dus, zeg maar al je afspraken af. Sla eten en drinken in voor het hele weekend, en plaats jezelf op de beste plek voor de tv: je hoeft er niet meer af. Erben geeft een suggestie voor wat je écht moet kijken:

  • De 5KM Mannen: "Sven Kramer rijdt daar, maar Patrick Roest is eigenlijk veel beter. Dus dat wordt een duel."
  • De 1000M Mannen: een duel tussen Kjeld Nuis en Koelizjnikov. Maar wat we ook niet moeten vergeten volgens Erben: "Kai Verbij doet ook mee op die afstand. En Thomas Krol die doet mee op de 1000 en 1500 meter.
  • De 500M Mannen: Jan Smeekens treedt aan, "ook tegen Koelizjnikov, tegen de Muldertjes: we weten niet wie gaat winnen."

En bij de vrouwen gaat het ook los: "Wordt het De Jong of Wüst? En op de langere afstanden, gaat Carlijn Achtereekte haar titel herhalen? En dan heb je nog op de langste afstand Esmee Visser." Een groot spektakel wordt het dus. Als je na dit betoog niet aan de buis gekluisterd zit alsof het een weekend durende horrorfilm is, dan weet Erben het ook niet meer.

Erben Wennemars is elke maandag tussen 13:30 en 14:00 te gast in De Nieuws BV. Luister het hier terug.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie