Sport
BNNVARA

'Mathieu van der Poel sleepte op fantastische manier de wereldtitel binnen'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mathieu van der Poel sleepte op fantastische manier de wereldtitel binnen'

Wout van Aert zag de gouden plak lonken op het WK Veldrijden afgelopen weekend in Oostende. Maar een lekke band zorgde voor een twist in zijn race. "Hij kwam bijna terug", zegt Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van BVSC. "Maar toch wist Van der Poel op een prachtige manier te winnen."

Na een goede start pakte Wout van Aert al gauw de voorsprong. Mathieu van der Poel moest na een vroege valpartij in de achtervolging. Even later reed Van Aert lek, waarna Van der Poel de koppositie overnam om die niet meer te verliezen. "Na mijn valpartij had ik niet het gevoel dat de koers verloren was. Door zijn lekke band kon ik zonder veel moeite terugkeren in de wedstrijd. Dat had anders veel meer moeite gekost", zegt Van de Poel tegen NOS.

'Maar toen kwam Mathieu'

Van Aert zegt zelf dat hij het mentaal liet afweten, "Ik ontplofte en Mathieu kreeg de controle over de koers. Toen zakte de moed mij in de schoenen." Tegen Sporza zegt de veldrijder: "Ik ben teleurgesteld in mezelf, ik heb niet teruggevochten zoals ik dat normaal kan."

Toch dacht Erben Wennemars even dat Van Aert terug zou komen en dat het een zinderende finale zou worden. "Het gat was helemaal niet groot, maar toen kwam Mathieu. En op een fantastische manier sleepte hij de wereldtitel binnen."

Deadline Day bij PEC Zwolle: een kijkje in de keuken - B.V.S.C.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie