Sport
NOS

Honderdste Grand Prix-zege Hamilton, Verstappen tweede

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Honderdste Grand Prix-zege Hamilton, Verstappen tweede

Lewis Hamilton heeft zijn honderdste wedstrijd gewonnen in zijn carrière. In Sotsji, Rusland profiteerde hij in de slotfase van een regenbui. Voor die tijd lag Lando Norris aan de leiding, die op niet-regenbanden bleef rijden, daarmee gokte en verloor. Max Verstappen krabbelde op naar plaats twee.

Verstappen moest achteraan beginnen. De Nederlander schoof al snel op. Een speldenprikje was genoeg om Valtteri Bottas te passeren. Vooraan was een gevecht gaande tussen Carlos Sainz in de Ferrari en Lando Norris in de McLaren. De Brit stond op pole position, maar Sainz passeerde hem in de eerste ronde. Uiteindelijk won Norris de strijd en ging lang aan de leiding. Hamilton meed risico's in de eerste ronden en kwam pas later op stoom.

Na een pitstop leek Norris goud in handen te hebben. Vanaf dat moment ging Hamilton snellere ronden rijden. Bij Verstappen ging het juist minder. In plaats van een opmars verder naar voren, verloor hij een positie ten opzichte van Fernando Alonso.

Regenbui zorgt voor absolute ommekeer
Een regenbui in de laatste ronden veranderde de volgorde in de race compleet. Norris bleef op zijn huidige banden rijden en knokte voor wat hij waard was. Nummer twee Hamilton koos wel voor regenbanden, net als veel coureurs daarachter. Toen Norris onder druk stond, gleed zijn wagen van links naar rechts over de baan. Tot dat hij stil kwam te staan langs de baan. Hamilton was er voorbij en Norris was verslagen. Uiteindelijk koos Norris wel voor een pitstop en dat bracht hem tenslotte op de achtste plaats.

Ook Verstappen had op het juiste moment gewisseld naar regenbanden. Hij was daar zo snel op dat hij opstoomde naar de tweede plaats in de race. Sainz werd derde.

Ster advertentie
Ster advertentie