Sport
NOS

Van de Zandschulp en Griekspoor naar tweede ronde Roland Garros

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Van de Zandschulp en Griekspoor naar tweede ronde Roland Garros

Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde van Roland Garros in vier sets afgerekend met qualifier Pavel Kotov: 6-3, 3-6, 6-3, 6-2.

De Nederlander ging als 26e geplaatste speler het grandslam op gravel in. Zijn tegenstander was de 23-jarige Rus Kotov, die het vooral moest hebben van harde slagen.

Na iets meer dan een halfuur had Van de Zandschulp gemakkelijk de eerste set gewonnen met 6-3. De tweede set ging een stuk lastiger. De krachtpatser kreeg zijn tegenstander klein: 3-6.

De Nederlander was aan zijn status verplicht de wedstrijd zijn kant op te brengen. Dat zorgde voor een beetje druk, wat te zien was aan zijn spel. Kotov was na de sterke tweede set niet meer in goede conditie. Zijn tank liep langzaam leeg. Na vier wedstrijdpunten in de vierde set was het raak voor Van de Zandschulp. Hij gaat door naar de tweede ronde.

Ook Griekspoor door

Tallon Griekspoor heeft zich ook geplaatst voor de volgende ronde. De Nederlander schakelde Alejandro Davidovich Fokina uit Spanje in vier sets uit. Eigenlijk was het een loodzware loting tegen een tennisser die net als Griekspoor goed is op gravel.

Griekspoor had een stroeve start en verloor de eerste set met 6-2. De tweede set was er overmacht voor de speler die onlangs op hoogte was geweest in Geneve: 6-0. De derde en vierde set waren een mooi gevecht met lange rallys. De derde set ging met 6-4 naar Griekspoor. De beslissing viel toen Griekspoor met een break in de vierde set op 4-3 kwam.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie