Dessers scoort weer in 92e minuut waardoor Feyenoord wint van AZ

2. Dessers scoort weer in 92e minuut waardoor Feyenoord wint van AZ

Feyenoord had er veel kansen voor nodig, maar uiteindelijk lukte het invaller Cyriel Dessers in de 92e minuut om een treffer te maken tegen AZ. Het was voldoende voor de overwinning.

Trainer Arne Slot nam het op tegen zijn oude team. De eerste helft was spectaculair. Al ontbraken de doelpunten. Luis Sinisterra schoot op de paal. De Feyenoord-aanvaller probeerde het ook met een omhaal, maar daar had AZ-keeper Peter Vindahl goed het oog op. Zijn collega aan de overkant, Justin Bijlow, raakte één keer in paniek. Hij had moeite met de poging van afstand van Dani de Wit, maar herstelde zich op het laatste moment.

De wedstrijd Feyenoord-AZ werd even stilgelegd omdat er blikjes werden gegooid vanachter het doel in de richting van Vindahl. Vanaf dat moment werd het wat kansenluwer. Pas in de slotfase knokten beide ploegen nog voor een overwinning. AZ raakte net als Sinisterra in de eerste helft de paal. Invaller Dessers kreeg een dot van een kans toen hij na een omhaal de bal voor zijn voeten kreeg. Hij maaide compleet over de bal. Toch maakte Dessers alles goed. In de 92e minuut ging zijn inzet in de korte hoek achter Vindahl (1-0). Het was al de vierde keer dat Dessers in die specifieke speelminuut een doelpunt maakte.

Vitesse-FC Utrecht

Tegelijkertijd speelden Vitesse en FC Utrecht tegen elkaar. Ook deze wedstrijd werd stilgelegd. Reden was vuurwerk vanuit het uitvak. De Arnhemmers waren na een grandioze fout van Willem Janssen op voorsprong gekomen. Nikolai Baden Frederiksen profiteerde ervan. En Utrecht-doelman Maarten Paes verkeek zich even later op een verdwaalde voorzet van Riechedly Bazoer (2-0). In de tweede helft ging ook Markus Schubert in de fout. Een bal van grote afstand duwde hij zelf de goal in. Zo eindigde het in 2-1.