Sport

Roef en Route: wielerhumor

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route: wielerhumor

Het fenomeen voetbalhumor is natuurlijk welbekend. In andermans shampoofles plassen, veters aan elkaar strikken en ondergoed ontvreemden. Sinds in de jaren zeventig het duo Wim Suurbier en Ruud Krol ('Snabbel en Babbel') zich in dit soort ongein bekwaamde, is het niet meer weg te denke uit de Nederlandse kleedkamers. Maar bestaat er ook zoiets als wielerhumor?

Roelof gaat voor het antwoord te rade bij Ramon Sinkeldam en Marco Minnaard. De laatste moet bekennen dat hij zich wel eens schuldig maakt aan wat kinderachtige grapjes in de koers. Tot slot geeft onze verslaggever in Frankrijk nog een update over de controverse rond de anekdotes over Primož Roglič, je weet wel, de voormalig schansspringer.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie