Sport
EONOS

Start van de eredivisie toch met publiek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Start van de eredivisie toch met publiek

De eredivisie kan in september van start gaan met publiek op de tribunes. Dat heeft premier Mark Rutte woensdagavond bekendgemaakt.

Wel moet de anderhalvemeterregel in acht worden genomen. De stadions zullen daardoor niet volledig vol zitten, maar toch is Jan van Merwijk, stadiondirecteur van Feyenoord, er blij mee. Het besluit van het kabinet komt eerder dan hij verwachtte.

"We hadden verwacht dat we de competitie zouden beginnen zonder publiek, maar dat mag nu met. Dat is prettig." Voetbalcommentator Arno Vermeulen, vertelt in Langs de Lijn En Omstreken dat niet iedere betaald voetbalclub blij is met het kabinetsbesluit.

Hij legt uit dat bijvoorbeeld SC Heerenveen er helemaal niet blij mee is. Volgens Vermeulen heeft dat te maken met de financiële gevolgen. "Er mogen relatief weinig mensen naar binnen, maar de kosten lopen wel gewoon door." Voor sommige clubs is het daardoor niet rendabel genoeg.

Knappe koppen

Wilco van Schaik, de algemeen directeur van eerstedivisionist NEC Nijmegen, is wel blij met de ontwikkeling en hoopt dat dit een opmars. "We hebben nog twee maanden en het is nu aan alle knappe koppen om bij elkaar te gaan zitten en te kijken hoe we met een zo maximaal gevuld stadion kunnen gaan spelen, binnen de richtlijnen die er op dat moment gelden.

Bekijk hieronder het hele gesprek.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie