Sport
EONOS

Oranje raakt drie keer de lat, één keer de paal, scoort pas in blessuretijd en gaat naar WK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje raakt drie keer de lat, één keer de paal, scoort pas in blessuretijd en gaat naar WK

Het is de voetbalsters van Oranje op het nippertje gelukt om zich direct te plaatsen voor het WK volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

De ploeg van Andries Jonker noteerde 29 doelpogingen, raakte drie keer de lat en een keer de paal, maar wist via Esmee Brugts uiteindelijk pas in blessuretijd te scoren tegen IJsland.

Beluister het radiocommentaar bij de winnende goal.

De Nederlandse voetbalsters horen op zaterdag 22 oktober welke landen ze volgend jaar treffen in de groepsfase van het WK. De loting vindt dan plaats in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland. Voor het eerst wordt een mondiale eindronde van de voetbalsters in twee landen gehouden: Nieuw-Zeeland en Australië.

Aan de negende editie van het WK voor vrouwen doen 32 landen mee, acht meer dan aan het vorige WK in 2019 in Frankrijk. Het toernooi begint op 20 juli 2023 in Auckland, de finale is op 20 augustus in de Australische stad Sydney.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie