Sport
NOS

Fortuna Sittard neemt afstand van concurrenten

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Fortuna Sittard neemt afstand van concurrenten

Fortuna Sittard mag drie punten optellen bij het totaal. De Limburgers wonnen thuis van Go Ahead Eagles. Een doelpunt van Zian Flemming was voldoende: 1-0.

Fortuna is met de zege voorlopig uit de gevarenzone. Het staat nu veertiende met 29 punten, een meer dan RKC Waalwijk. PEC Zwolle en Willem II staan op 26 en hekkensluiter Sparta Rotterdam heeft 25 punten.

Eerst wist Paul Gladon de goal te vinden. Zijn treffer werd nog afgekeurd voor buitenspel. Flemmings doelpunt telde wel. Het schot van de middenvelder werd van richting veranderd waardoor doelman Andries Noppert geklopt was.

Fortuna maakte een gretige indruk. De ploeg moet ook, want het knokt nog tegen degradatie. De thuisclub maakte het vooral zelf spannend omdat het verzaakte in het afwerken. Een volley van Gladon ging naast, Mats Seuntjens raakte de paal en de rebound ging tegen de keeper op.

In de slotfase drong Go Ahead nog wel aan. Het schot van Marc Cardona ging te wild over. Even later keerde keeper Yannick van Osch nog een bal van Cardona.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie