Sport

Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live bij NPO Radio 1

Het Eredivisieweekend staat weer op het punt te beginnen. Vanavond om 20.00 uur neemt hekkensluiter Fortuna Sittard het op tegen PEC Zwolle. Het team van John Stegeman wist tot nu toe slechts twee punten te bemachtigen na zeven speelronden. Het is hen er dus aan gelegen thuis te winnen tegen PEC. Je volgt het Eredivisieweekend live bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Feyenoord ontvangt FC Groningen aanstaande zondag in de Kuip. Aan zelfvertrouwen bij de Rotterdammers geen gebrek, gisteren werd in de eigen Kuip CSKA Moskou met 3-1 verslagen. Deze punten waren hard nodig, Feyenoord kende tot gisteren geen beste reeks in de Europa League.

Ondertussen kwam er slecht nieuws voor Groningen, waar grote ster Arjen Robben ook komende maand nog buiten de selectie zal blijven. De vedette kampt met blessures en zijn rentree in de Eredivisie verloopt vooralsnog nog niet zoals gehoopt. Toch hoopt Robben nog steeds 'daar te komen waar hij wil zijn'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Plotseling vertrek Van Den Brom

Een schok voor de spelers van FC Utrecht deze week. Vlak voor de kraker thuis tegen Ajax aankomende zondag heeft trainer John van den Brom te vertrekken. Hij verruilt Utrecht voor KRC Genk. De spelers van Utrecht gaven tegen Fox Sports aan verrast te zijn over het vertrek. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door René Hake, de trainer van het jeugd elftal van Utrecht en door assistent-trainer Rick Kruys.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Vrijdag 6 november:
20:00 Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Zaterdag 7 november:
16:30 ADO Den Haag - FC Twente
18:45 VVV Venlo - Heracles Almelo
21:00 RKC - Sparta

Zondag 1 november:
12:15 FC Utrecht - Ajax
14:30 Feyenoord - FC Groningen
14:30 Vitesse - FC Emmen
16:45 SC Heerenveen - AZ
20:00 PSV - Willem II

AZ verspeelde gisteren tegen het Spaanse Real Sociedad de eerste punten in de Europa League. In Spanje hadden de Alkmaarders weinig te zeggen en werd er met 0-1 verloren na een goal van Portu. Zondag wacht Heerenveen, de Friesen draaien goed, aan de hand van Veerman en Veerman, en staan momenteel op de vierde plek.

PSV kende een dramatische avond tegen het Griekse PAOK Saloniki. In de eerste helft van de Europa League wedstrijd gaven de Eindhovenaren weinig weg en kwamen zelfs op 0-1 voorsprong. Na de rust zakte de ploeg helemaal in en kreeg maarliefst vier doelpunten van de Grieken om de oren. Zondag treden ze aan tegen Willem II. De ploeg uit Tilburg wist vorige week niet te winnen van Vitesse en is nu dan ook gebrand op een overwinning.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie