Top vier Eredivisie door in de beker, PSV pas na heel veel moeite

2. Top vier Eredivisie door in de beker, PSV pas na heel veel moeite

Ajax, AZ, Willem II en PSV zijn allemaal door naar de laatste zestien in de TOTO KNVB Beker. Een doodgewone bekeravond. Maar zo makkelijk als het allemaal lijkt was het niet.

Zeker niet voor PSV. De Eindhovenaren leken in Veenendaal met een 0-0 gelijkspel de kleedkamer in te gaan voor de rust. Vlak voor rust maakte Kostas Mitroglu, die vandaag vanaf het begin mocht meedoen van de nieuwe coach Ernest Faber, de eerste goal van het duel. GVVV scoorde de gelijkmaker, maar die telde de scheidsrechter uiteindelijk niet. Vlak voor tijd zat de bal er toch in. Soufiane Laghmouchi tekende voor de gelijkmaker. In de 118e minuut viel de wedstrijd de kant van PSV op. Mo Ihattaren stond vrij aan de rechterkant en schoot de bal in het dak van het doel.

Ajax dacht er al te zijn toen ze op een 1-4 voorsprong stonden. Noa Lang, Sergiño Dest (twee keer) en Jurgen Ekkelenkamp tekenden voor de doelpunten tegen Telstar. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg nog sterk terug met goals van Benaissa Benamar en Reda Kharchouch. Het bleef bij 3-4.

AZ kwam met een man minder te staan, toen Jordy Clasie vlak na rust een rode kaart pakte. Het deerde de ploeg van Arne Slot niet. Ferdy Druijf, Jonas Svensson en Dani de Wit drukten het overwicht in zeven minuten tijd uit.

Willem II had het een stuk gemakkelijker met Sparta Rotterdam. Goaltjesdief Vangelis Pavlidis opende na een dik kwartier de score met een intikker uit een scrimmage. Niet veel later werd een inzet van de Griek gekeerd, waarna het alsnog raak was via Mike Trésor Ndayishimiye.

Verrassingen waren er niet op deze bekeravond, al had NAC Breda nog wel een verlenging nodig om tegen Sparta Nijkerk verder te komen. Heracles Almelo-FC Dordrecht werd 3-0. Van OFC Oostzaan-Spakenburg was de uitploeg de beste na strafschoppen.