Sport
NOSNTR

Basketballer James wordt mede-eigenaar van honkbalclub Boston Red Sox

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Basketballer James wordt mede-eigenaar van honkbalclub Boston Red Sox

LeBron James is de superster in het huidige Amerikaanse basketbal (NBA), maar de speler van Los Angeles Lakers begeeft zich binnenkort ook in de Amerikaanse honkbalcompetitie. James wordt namelijk mede-eigenaar van honkbalclub Boston Red Sox. Hij investeert zijn geld in de Fenway Sports Group, de huidige eigenaar van de honkbalclub.

"Ik vind het heel inspirerend. Ik denk ook dat het in deze tijd niet zo raar is voor atleten die zo'n influence hebben. De extra meerwaarde in zijn geval is dan ook nog dat er wat meer black ownership is. Ik denk dat er nog veel te weinig black ownership is, in het algemeen. In dit geval werkt het volgens mij extra inspirerend voor de urban community om ook groot te kunnen en durven dromen", zegt international Ryan Babel in Nieuws en Co.

Liverpool

De investering van de 36-jarige James is opvallend. Lang heeft hij namelijk gezegd fan te zijn van New York Yankees, de eeuwige rivaal van de club uit Boston.

James, wiens vermogen wordt geschat op een miljard dollar, is ook al voor twee procent eigenaar van de Engelse voetbalclub Liverpool. Ook hier is de Fenway Sports Group de eigenaar.

James heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit ook een basketbalteam uit de NBA te willen kopen. Echter, zo lang hij zelf actief is in die competitie is dat onmogelijk.

"Het is een droom van mij", aldus James. "Ik kan zoveel aan het spelletje geven en weet wat er nodig is om te winnen. Ook weet ik hoe ik een business run. Ik wil zo snel als mogelijk een team kopen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie