Sport
MAX

Gijs de Jong: 'Eredivisie had uitgespeeld kunnen worden'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Gijs de Jong: 'Eredivisie had uitgespeeld kunnen worden'

Verschillende voetbalcompetities in Europa zijn weer hervat, maar in onder meer Nederland is de competitie afgebroken. Secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong vindt dat jammer. Volgens hem had de Eredivisie uitgespeeld kunnen worden.

Gijs de Jong op De Perstribune

Dat zei De Jong zondag op De Perstribune van MAX. "Hoe fantastisch was het als die strijd Ajax - AZ nu was geweest en de bekerfinale was geweest." De Jong vindt niet dat de KNVB een fout heeft gemaakt, omdat er meerdere instanties betrokken zijn geweest bij het stopzetten van het seizoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beneliga

Gijs de Jong is ook betrokken bij het onderzoek naar de mogelijkheden voor de Beneliga, een gezamenlijke competitie van Nederlandse en Belgische ploegen. Hij is een fervent voorstander van dit plan. "Ik denk dat dit een mogelijkheid zal zijn om aan te haken bij de rest van Europa." Deloitte becijferde eerder dat de inkomsten van de clubs met 35 procent kunnen stijgen als de Beneliga er komt. Het is een initiatief van vijf Belgische en zes Nederlandse clubs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

UEFA Euro 2020

Eigenlijk zou Gijs de Jong vandaag bezig zijn geweest met het EK voetbal. Als toernooidirecteur is hij daar aan verbonden. Nederland zou vanavond om 21:00 uur hebben afgetrapt tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. Toen het EK werd uitgesteld was De Jong erg teleurgesteld. "Ik mag niet vloeken op de radio, maar ik was er niet blij mee."

De Jong noemt zichzelf een soort minister van Buitenlandse Zaken van de KNVB. In die hoedanigheid probeert hij evenementen naar Nederland te halen. Met Amsterdam als speelstad op het EK is dat al gelukt. Bovendien zal de Champions League finale voor vrouwen van 2023 in Eindhoven worden gespeeld. "Wat we nog heel graag willen is het WK voetbal voor vrouwen van 2027 naar Nederland halen."

Ster advertentie
Ster advertentie