Sport
EONOS

Kruijswijk als kopman naar 'Nederlandse' Vuelta

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kruijswijk als kopman naar 'Nederlandse' Vuelta

Steven Kruijswijk gaat als kopman van Jumbo-Visma naar de Ronde van Spanje. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt tijdens de presentatie van het parcours van de Vuelta, die vanavond in Madrid plaatsvond. De Vuelta begint in 2020 met drie etappes in Nederland.

Kruijswijk werd dit jaar derde in de Tour de France. Die prestatie wil hij volgend jaar op z'n minst evenaren in de Vuelta.

Jumbo-Visma heeft met Kruijswijk, aanwinst Tom Dumoulin en Vuelta-winnaar Primoz Roglic drie klassementsrenners die allemaal een grote ronde willen winnen. De ploeg maakt vrijdag bekend wie de kopmannen zijn in de Tour de France en de Giro d'Italia.

Tourmalet en Angliru

Kruijswijk kijkt uit naar twee ritten in het bijzonder. Die met aankomst op de top van de Tourmalet en de Anglirú. "Die beklimmingen ken ik goed. Dat zijn ritten die mij op het lijf zijn geschreven."

Dat de eerste drie etappes van de Vuelta in Nederland zijn, was al duidelijk. Nu blijkt dat ook Portugal twee dagen wordt aangedaan en dat Zuid-Spanje compleet gemeden wordt. De Vuelta start op 14 augustus en gaat in totaal door vier landen (Nederland, Spanje, Portugal en Frankrijk). De ronde bestaat uit acht vlakke etappes, elf bergritten en twee tijdritten.

Ploegentijdrit in Utrecht

'De Gran Salida', oftewel de start van de Ronde van Spanje, vindt plaats in Utrecht. De eerste etappe is een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer. De Vuelta doet andere delen van de stad aan dan tijdens de start van de Tour de France in 2015. Edwin Cornelissen ging het parcours verkennen met tijdritspecialist-in-ruste én ingezetene van Utrecht, Stef Clement.

Stef Clement verkent het ploegentijdritparcours in Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie