Sport
EONOS

Tweede ronde KNVB-beker, wie gaan er door?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede ronde KNVB-beker, wie gaan er door?

De KNVB-beker, voor de ene een moetje en voor de ander een uitgelezen kans om voor een verrassing te zorgen. En die verrassingen zijn er ieder jaar weer. Dinsdag werd PSV bijvoorbeeld door RKC Waalwijk uitgeschakeld met 2-3. Vanavond zijn alle wedstrijden vanaf 18.30 uur te volgen op NPO Radio 1.

Heracles - Vitesse

De nummer vier en vijf van de Eredivisie ontmoeten elkaar in het bekertoernooi. Heracles, dat de vierde plaats bezit, is bezig aan een sterk seizoen. Er werden tot nu toe evenveel punten gehaald als de nummer drie Feyenoord. Vitesse staat vijfde, met evenveel punten als VVV Venlo en FC Utrecht. Om 18.30 uur wordt afgetrapt in het Polman Stadion in Almelo. Het commentaar is van Richard van der Made.

AZ - VVV

Om 19.45 uur speelt het zoekende AZ thuis tegen VVV Venlo. De ploeg uit Alkmaar is niet in vorm, om het rustig te brengen. Van de vijf laatste wedstrijden verloor AZ er drie. VVV is daarentegen in sterke vorm. De zesde plek in de Eredivisie bewijst dat maar eens. Gaan de Limburgers winnen van AZ? Jeroen Elshoff verzorgt het commentaar in Alkmaar.

Ajax - Go Ahead Eagles

Op papier is deze wedstrijd geen wedstrijd te noemen. Ajax, dat bovenaan staat in de poule in de Champions League tegen Go Ahead Eagles uit Deventer dat uitkomt in de Eerste Divisie. Toch wordt dit geen een-tweetje voor de Amsterdammers. Kowet is in goede doen en staat bovenaan in de Eerste Divisie. Daarnaast wordt verwacht dat Ajax meerdere reserves de kans gaat geven in dit bekerduel. Spektakel gegarandeerd. In de Johan Cruijff Arena wordt om 20.45 uur afgetrapt.

En verder...

Bovenstaande drie affiches zijn niet de enige vanavond. Nog meer ploegen komen vanavond in actie. Alle vier de wedstrijden worden om 19.45 gespeeld.

Overige KNVB-beker wedstrijden

Willem II - Spakenburg
RKSV Groene Ster - sc Heerenveen
FC Emmen - ODIN'59
FC Utrecht - ASWH

Ster advertentie
Ster advertentie