Sport
NOS

Luister Nieuw-Zeeland - Nederland live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Nieuw-Zeeland - Nederland live op NPO Radio 1

We hebben er lang naar uit gekeken, maar vandaag beginnen de Oranje vrouwen dan echt aan het WK in Frankrijk. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal is tegen Nieuw-Zeeland en begint om 15:00 uur. Luister vanaf 14.30 uur naar Langs de Lijn voor verslag van de wedstrijd.

Afgelopen vrijdag begon het WK Voetbal voor vrouwen en nu, vier dagen later, is het dan eindelijk zo ver. De Nederlandse vrouwen mogen aantreden voor hun eerste groepswedstrijd. Keepster Sari van Veenendaal kijkt er op de persconferentie naar uit. "Het is tijd om te beginnen, ik ben blij dat het echt gaat beginnen." Niet alleen de spelers zijn er blij mee, ook bondscoach Sarina Wiegman kijkt er naar uit.

Kika van Es weer fit

Op de persconferentie van maandag wilde de bondscoach niks kwijt over de opstelling, maar wat wel duidelijk werd is dat Kika van Es weer fit is. Het was lang onduidelijk of de linksback kon spelen. Ondanks een breuk in haar middenhandsbeentje lijkt zij klaar om te spelen. Volgens de bondscoach kan het best zijn dat Van Es vandaag al in de basis staat. "Spelers die fit zijn die wil ik laten starten. Het is een belangrijke wedstrijd dus wil ik in de sterkst mogelijke opstelling starten."

Vooral in Nederland leeft het idee dat Oranje kampioen kan worden. De bondscoach merkt dat ook. "De verwachtingen zijn hoog. Wij hebben zelf ook hoge verwachtingen. Dat is dan ook hoe wij het benaderen."

De wedstrijd is volledig live te volgen op NPO Radio 1. Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp zijn de commentatoren van dienst. In de studio zit Daphne Koster voor een scherpe analyse op de eerste groepswedstrijd van Oranje.

Ster advertentie
Ster advertentie