Willem II van laatste plaats af na zege op tandeloos Vitesse

2. Willem II van laatste plaats af na zege op tandeloos Vitesse

Willem II heeft de laatste plaats in de eredivisie alweer verlaten. Enkele dagen nadat de Tilburgers op plaats achttien belandden, versloegen ze Vitesse: 1-0.

Willem II startte in eigen huis sterk. Leeroy Owusu onderschepte in de vierde minuut een vrije trap van Eli Dasa en vond Jizz Hornkamp, die overtuigend raak schoot. De thuisploeg zakte in en werd via de counter dreigend, maar niet gevaarlijk. Willem II liet de bal aan Vitesse, dat geen opening vond in de defensie.

Na rust was het veel van hetzelfde, maar Vitesse kwam minder op de andere helft Het ontbrak aan creativiteit, tempo en vooral overtuiging. Willem II vond het wel best en boekte vrij gemakkelijk de eerste overwinning sinds 6 februari.

Onderin de eredivisie is het ongekend spannend. Willem II heeft nu 26 punten, even veel als degradatiekandidaten Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Sparta Rotterdam heeft 25 punten. Fortuna speelt vanmiddag nog tegen Go Ahead Eagles. Dan zijn er voor alle ploegen nog vier wedstrijden te gaan.