Sport
BNNVARA

WK-spanning: 'Ziyech gaat het doen!'

foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. WK-spanning: 'Ziyech gaat het doen!'

In een andere samenstelling kijkt Bureau Sport naar het aankomend sportweekend. Frank Evenblij vormt deze vrijdag een duo met Mari Carmen Oudendijk. Zij kijken samen vooruit naar een weekend waarin de MXGP in Lombardije wordt verreden zonder Jeffrey Herlings, de hoop is gevestigd op een finaleplek voor Kiki Bertens in eigen land en waarin het WK natuurlijk centraal staat.

Salah vs. Suárez

Het WK gaat vandaag écht van start. Maar liefst drie wedstrijden en daar kijkt Mari Carmen naar uit. "Het WK vind ik nu wel het belangrijkst en ik heb heel veel zin in de wedstrijd van vanmiddag. Suárez, Uruguay. Egypte, Salah." Frank kijkt alvast wat verder vooruit. "Ik heb gewoon een beetje gezonde wedstrijdspanning voor de wedstrijd Marokko tegen Iran." "Ziyech gaat het doen", meent Mari Carmen. Het duo is ervan overtuigt dat Marokko de steun geniet van Nederland en om er zelf aan bij te dragen heeft Frank, speciaal voor het Marokkaanse elftal, een bijzonder vest opgeduikeld. "Ik heb mijn oude trainingspak van Bureau Marokko weer eens uit de kast getrokken en die ga ik de hele middag aan zitten doen. En dan met een zak couscous op de bank!"

Kansen voor Coldenhoff

Jeffrey Herlings heeft een sleutelbeenbreuk en daar baalt Frank van, maar hij ziet wel een mogelijkheid voor de andere Nederlander. "Al onze hoop is gevestigd op Glenn Coldenhoff." Mari Carmen vraagt zich hardop af wat de kansen dan zijn voor de huidige nummer 7 van het klassement. "Nu Herlings niet meedoet heeft hij toch ergens een psychisch voordeel. Dus het zou wel eens leuk zijn als Glenn de kans gaat pakken."

'Achterafbaan' gaat Bertens helpen

Het Libéma Open tennistoernooi staat ook op de kijkagenda van Frank en Mari Carmen. "Rosmalen, het heet tegenwoordig anders, maar dat kan niemand onthouden", aldus het duo. Zij hopen op een finaleplaats voor Kiki Bertens. "Ze is gewoon goed en ze kan het op eigen bodem", denkt Mari Carmen. "Ze speelt liever op achterafbaantjes. Nou, dat is Rosmalen als je het vergelijkt met het centre court van Roland Garros", aldus Frank. De twee gaan tot slot niet alleen voor het tennis kijken, maar ook voor de interviews naderhand die Michaëlla Krajicek verricht. "Alleen daarom al een reden om te gaan kijken."

Ster advertentie
Ster advertentie