Sport
EONOS

Europees Kampioen Havik over missen WK: 'Ik neem het de KNWU kwalijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Europees Kampioen Havik over missen WK: 'Ik neem het de KNWU kwalijk'

Met de EK baanwielrennen net achter de rug, staat over precies een week de WK alweer op het programma. Maar tegen alle logica in staat de kersverse Europees kampioen op de koppelkoers Yoeri Havik volgende week niet op de baan.

Havik is te gast in Langs de Lijn En Omstreken en steekt zijn frustratie niet onder stoelen of banken. "Ik neem het de KNWU wel kwalijk."

Hij legt uit dat Nederland vanwege de coronapandemie geen Nations Cup, voorheen bekend als een wereldbekerwedstrijd, heeft gereden en dat dat een vereiste is voor deelname aan de WK. De KNWU ging ervanuit dat Nederland als Europees kampioen dispensatie voor deze regel zou krijgen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

"Ze hebben een inschattingsfout gemaakt. Ik heb al een half jaar gezegd dat die regel er was. De KNWU is hier te nonchalant en arrogant mee omgegaan. Ze hadden die dispensatieregel zwart op wit moeten hebben."

Bekijk hier het hele gesprek met Havik.

Video niet beschikbaar

Als kersvers Europees kampioen blikt hij in de studio ook nog terug op de titel, die hij samen met Jan-Willem van Schip veroverde. "Gelukkig heb ik het een beetje gevierd. We hadden gezellig een Mexicaans-Latijnse bar gevonden en Jan-Willem ging los op Zuid-Amerikaanse muziek en we hebben gelachen met elkaar."

Europees kampioen Havik baalt van missen WK

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie