Feyenoord en AZ winnen met 1-0

2. Feyenoord en AZ winnen met 1-0

Zowel Feyenoord als AZ hebben vanmiddag hun wedstrijd met 1-0 gewonnen. De twee thuisploegen wonnen van respectievelijk PEC Zwolle en VVV-Venlo.

Feyenoord schiet het meest op met de zege. Het team van Dick Advocaat passeert hiermee FC Utrecht en Vitesse op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu zevende. AZ blijft de stabiele nummer twee.

De week van Feyenoord en de maand van Jaap Stam

Nick Marsman maakte een sterk debuut onder de lat bij Feyenoord in de Eredivisie. Hij was de man die voorkwam dat PEC nog terugkwam in de wedstrijd. In de eerste helft stapelden de Rotterdammers kans op kans. Nicolai Jorgensen moest zich schamen voor het missen van een bal voor open doel. De goal van Steven Berghuis in de 23e minuut voelde in de Kuip als een opluchting.

Eerbetoon aan geblesseerde Hatzidiakos

AZ, dat zeker weet ook na de winterstop Europees te mogen spelen, had het lastig met VVV. Yukinari Sugawara was de speler die met een zuiver schot verantwoordelijk was voor de goal. Bij het juichen werd het shirt van de geblesseerde verdediger Pantelis Hatzidiakos omhoog gehouden. In de blessuretijd kreeg VVV-spits Elia Soriano een grote kans. Hij gleed de bal echter naast de goal van doelman Marco Bizot.

Het publiek bedankte met een spandoek ADO Den Haag voor het kunnen lenen van het Cars Jeans Stadion. De bedoeling is dat de wedstrijd tegen Ajax weer in het AFAS Stadion in Alkmaar gespeeld wordt.

Uitwedstrijd PSV bij FC Emmen

PSV moet het voorbeeld van AZ volgen om de aansluiting op de nummer twee in de Eredivisie te kunnen behouden. De tegenstander van de Philips Sport Vereniging is om 20.00 uur FC Emmen. Van deze wedstrijd zijn live flitsen te horen in de lopende programmering van NPO Radio 1.