Sport
BNNVARA

Bureau Sport: 'Plankje Mathieu van der Poel blijft een mysterie'

foto: Bureau Sportfoto: Bureau Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Plankje Mathieu van der Poel blijft een mysterie'

Frank Evenblij en Erik Dijkstra nemen zoals elke vrijdag voor Bureau Sport weer het sportnieuws van deze week door.

Bureau Sport - 17-09-2021

De mannen bespreken de teloorgang van FC Barcelona. Afgelopen dinsdag verloor het team van trainer Ronald Koeman met 0-3 van FC Bayern München. “Kansloos werden ze er afgepoetst”, zegt Erik. Frank: “Het is aan de ene kant leuk dat Luuk de Jong daar speelt, maar het is natuurlijk wel veelzeggend.” Is het vertrek van Koeman aanstaande? “Ik hoop dat hij blijft”, aldus Frank.

Vanavond breekt een nieuw tijdperk aan voor de Oranje Leeuwinnen. Het Nederlands vrouwenelftal speelt vanavond hun eerste wedstrijd onder leiding van Engelsman Mark Parsons. De kersverse bondscoach belde 1,5 uur met iedere speler. "Hij is een echte vrouwentrainer. Lekker veel praten. Hoe gaat het met je? Zit je lekker in je vel? Alleen vrouwen doen dat", grapt Erik.

Verder: Mathieu van der Poel is terug, maar hoe zit het nou met het plankje tijdens de Olympische Spelen? Volgens Frank zien we dat pas over tien jaar in Andere Tijden Sport. En Erik vond Sébastien Haller in het Champions League-duel van Ajax tegen Sporting Portugal 'magnifiek'. Tot slot blikken Frank en Erik vooruit op het komende Eredivisie-weekend.

Ster advertentie
Ster advertentie