Sport
BNNVARA

Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen: 'Echt heel leuk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen: 'Echt heel leuk'

Robin van Persie volgt Kees van Wonderen op als hoofdtrainer van SC Heerenveen. Hoewel Feyenoord de oud-profvoetballer wilde houden bij de club, koos Van Persie zijn eigen pad. In Bureau Sport kijken Frank Evenblij en Erik Dijkstra uit naar deze stap: "Ik denk dat Van Persie daar wel kansen krijgt."

#17 - 'Peter Bosz kan volgend jaar zo naar Toneelgroep Amsterdam' (S03) - Bureau Sport Podcast

Heerenveen presteerde op z'n zachtst gezegd niet zo goed tegenover PSV. Met 8-0 werd hen thuis alle hoeken van het veld laten zien. De club van Peter Bosz schreef daarmee geschiedenis met de grootste uitoverwinning van de club in de Eredivisiehistorie. Bovendien was het voor Heerenveen ook de grootste nederlaag op het hoogste niveau in de historie van de club.

Weg bij Feyenoord

De vraag rijst nu: hoe zou Robin van Persie kijken naar het verlies van de Friese club? Hoewel er voor het weekend nog werd gespeculeerd of dit betekende dat Van Persie geen trainer meer zou willen worden van de club, weten we inmiddels hoe de vork in de steel zit. Van Persie werd vandaag als nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen gepresenteerd.

"Ze wilden hem heel graag bij Feyenoord houden (...), en Van Persie heeft gezegd, 'dat doe ik allemaal niet, ik wil zelf hoofdtrainer worden'. Wel interessant", zegt Erik Dijkstra in Bureau Sport.

Dijkstra en Evenblij geloven in Robin van Persie. "Trainen is toch ervaring opdoen en dat kan ook prima bij Heerenveen. Het kan ook toevallig goed uitpakken. Pakt het goed uit, maak je vaak snelle stappen", aldus Evenblij.

Marco van Basten

Van Persie is zeker niet de eerste ex-profvoetballer die trainer wordt bij de Friese club. Marco van Basten bijvoorbeeld, ging hem voor. "Die heeft gewoon meerdere keren de Ballon d'Or gewonnen voor beste voetballer van de wereld. Die lag dan 's nachts wakker van de stress omdat die lui van Heerenveen niet zo goed konden voetballen."

"Ik vind het echt heel leuk", zegt Evenblij. "Het is ook een interessant figuur die zich weinig laat interviewen." Dijkstra vult aan: "Een vrije geest. En dat vind ik toch mooi dat hij ook hier voor zijn eigen pad kiest. Hij heeft meerdere gesprekken gevoerd daar, hij zal wel wat mogen uitgeven, wat spelers mogen kopen. 8-0 verliezen thuis en best wel een bleek seizoen in Heerenveen, dat kan alleen maar beter gaan."

Kansen voor Van Persie

Evenblij noemt het ook een veilige keuze waar hij kan groeien: "Het is een ploeg die al zolang in de Eredivisie zit, die zie je niet zomaar degraderen. Die spelen altijd een beetje tussen plek 12 en plek 6. Daar heb je best wel marge, dus als het goed draait, pakt het goed uit. En bij Heerenveen kun je dat steady wel volhouden. Ik denk dat Van Persie daar wel kansen krijgt."

Meer van Bureau Sport Podcast?

Abonneer je op de podcast en volg ons op Instagram!

Gerelateerde podcast

Bureau Sport Podcast

Bureau Sport Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie