Podcast
BNNVARA

'NEC had Feyenoord bij de strot'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'NEC had Feyenoord bij de strot'

Geen Eredivisievoetbal maar de bekerfinale was waar voetbal liefhebbend Nederland voor thuisbleef zondagavond. Zo ook Frank Evenblij en Erik Dijkstra. Ze houden er alleen een hele andere ervaring op na, vertellen zij in de Bureau Sport Podcast. "Ik heb echt genoten", zegt Frank. Waarop Erik reageert met: "Ik heb me enorm geërgerd. Ik vond het echt verschrikkelijk." Waarmee hij natuurlijk doelt op de twee onderbrekingen door het vuurwerk dat werd afgestoken.

#16 - 'NEC had Feyenoord bij de strot' (S03) - Bureau Sport Podcast

Maar, over één ding zijn Frank en Erik het wel eens: NEC speelde geweldig. "Die hadden Feyenoord bij de strot in de eerste helft", aldus Erik. "En wat gebeurde er? NEC supporters gooiden in de eerste helft vuurwerk op het veld, de wedstrijd werd stilgelegd en daarna kreeg je een andere wedstrijd." Dus concludeert Erik: "NEC heeft de finale niet verloren, de supporters van NEC hebben de bekerfinale verloren."

NEC: een schitterende club

"NEC vind ik een geweldige club", zegt Erik. "Een echte volksclub, een club met tradities: ik vind dat een schitterende club. (...) Daarom baalde ik zo van die fans met dat vuurwerk. Die braken het ritme van hun eigen team."

Frank was ook fanatiek voor NEC: "Ik vond NEC geweldig spelen. Ze creëerden een paar kansen ook. Ik hou er zo van als mensen die in de loop met de bal zitten en de bal plaatsen tussen twee verdedigers door en dat de speler naast hem dat op tijd doorheeft, en als het tempo van de bal dan goed uitkomt: dan krijg ik kippenvel. En dat gebeurde gisteren een paar keer.

Meer van Bureau Sport Podcast?

Abonneer je op de podcast en volg ons op Instagram!

Gerelateerde podcast

Bureau Sport Podcast

Bureau Sport Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie