PSV deelt met uitblinker Bakayoko en jubilaris De Jong dreun uit aan Twente

2. PSV deelt met uitblinker Bakayoko en jubilaris De Jong dreun uit aan Twente

PSV heeft FC Twente zondag een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie. De Eindhovenaren waren thuis met 3-1 te sterk van de Tukkers. Johan Bakayoko was met twee zeer fraaie assists één van de hoofdrolspelers bij PSV. Twente ziet de topvier door de nederlaag ver uitlopen.

FC Twente zocht in de openingsfase in het Philips Stadion direct de aanval, maar incasseerde al vroeg de 1-0 van Fábio Silva. De Portugese huurling kreeg voor het eerst een basisplaats bij PSV en betaalde het vertrouwen van trainer Ruud van Nistelrooij terug. In de negende minuut kopte de aanvaller een prachtige voorzet van Bakayako langs Twente-doelman Lars Unnerstall.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in Eindhoven, maar in het restant van de eerste helft bleven echte grote kansen uit. Virgil Misidjan werd nog wel dreigend voor Twente, maar hij stuitte op PSV-keeper Walter Benítez. Aan de andere kant voorkwam ex-PSV'er Joshua Brenet dat Silva zijn tweede goal kon maken en een schot van De Jong ging in het zijnet.

Verrassende start

Nadat de Eredivisie-topper voor rust aan amusementswaarde verloor, begon de tweede helft voortvarend. Kort nadat Xavi Simons na een mooie combinatie met Fábio Silva vergat de trekker over te halen, was het raak voor Twente. Bij een voorzet van Misidjan vanaf de linkerflank probeerden verschillende spelers tevergeefs de bal te toucheren, waarna Benítez te laat reageerde en de inzet in het doel verdween.

Mijlpaal De Jong

Twente hield PSV na de gelijkmaker onder druk en kreeg nog een grote kans op een tweede goal: een kopbal van Michel Vlap werd gekeerd door Benítez. Niet lang daarna viel de 2-1 aan de andere kant. Bakayako stond met opnieuw een geweldige voorzet weer aan de basis van een PSV-treffer. Dit keer bediende hij De Jong op maat bij de tweede paal. De aanvoerder van PSV kopte zijn honderdste Eredivisie-goal voor de Eindhovenaren langs Unnerstall. De Duitse doelman was een paar minuten na het doelpunt van De Jong alert bij een wippertje van de spits.

Twente haakt af

PSV gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. Ibrahim Sangaré stuurde Simons op de diepte in en nadat de Oranje-international Twente-verdediger Mees Hilgers van zich af hield, passeerde hij Unnerstall met een schot in de verre hoek. Nummer vier PSV zet door de zege concurrent Twente (vijfde) op zes punten en houdt zicht Ajax en AZ. Het gat met lijstaanvoerder Feyenoord is zes punten voor de formatie van Van Nistelrooij.