Sport
EONOS

Irene Schouten en Max Verstappen zijn Sportvrouw en Sportman van het Jaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Irene Schouten en Max Verstappen zijn Sportvrouw en Sportman van het Jaar

Op het Sportgala in Amsterdam zijn de belangrijkste Nederlandse sportprijzen uitgereikt. De atletes van het estafetteteam van de 4x400 meter zijn verkozen tot Sportploeg van het Jaar. Shorttrack-trainer Jeroen Otter is Coach van het Jaar.

Schaatsster Irene Schouten en autocoureur Max Verstappen zijn verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. De belangrijkste sportprijzen werden uitgereikt op het Sportgala in Amsterdam.

Schouten won op de Olympische Spelen in Peking drie keer goud en een keer brons. Ze kreeg de onderscheiding uitgereikt door oud-voetballer Ruud Gullit.

Naast Schouten waren ook shorttrackster Suzanne Schulting en wielrenster Annemiek van Vleuten genomineerd. "Dit betekent heel veel voor me, want wat die andere sporters hebben gepresteerd is ook niet normaal", zei Schouten.

Verslaggever Edwin Cornelissen sprak na het Sportgala met Irene Schouten:

Verstappen won dit jaar dit jaar met overmacht zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Daarmee liet hij in de strijd om de Sportman van het Jaar de tevens genomineerde baanwielrenner Harrie Lavreijsen en schaatser Thomas Krol achter zich.

Voor Verstappen is het de derde keer dat hij deze onderscheiding krijgt. Zijn zus Victoria Verstappen nam de prijs in ontvangst van oud-schaatsster Ireen Wüst.

Voor de Sportploeg van het Jaar ging het tussen de wielerformatie van Jumbo-Visma, de relay-shorttrackploeg bij de vrouwen en de atletes van de 4x400 meter estafette. De prijs ging naar het atletiekteam dat op de WK indoor zilver won en goud pakte op de EK.

De Groot beste Paralympisch sporter

Paralympisch sporter van het Jaar is Diede de Groot. "Het was een onwijs bijzonder jaar, ik voel me heel vereerd met deze prijs", zei de 26-jarige rolstoeltennisster nadat ze de prijs had ontvangen uit handen van oud-wielrenner Tom Dumoulin.

Shorttrack-coach Jeroen Otter kreeg de prijs voor Coach van het Jaar. Voetbaltrainster Sarina Wiegman en roeicoach Eelco Meenhorst was ook genomineerd.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie