Sport
EONOS

'Van der Vaart pleegt karaktermoord met opmerking over Cillessen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Van der Vaart pleegt karaktermoord met opmerking over Cillessen'

Sportjournalist en schrijver David Endt is ontstemd over de opmerkingen die Rafael van der Vaart gisteren in Studio Voetbal over Jasper Cillessen maakte. Van der Vaart noemde de doelman van NEC een "naar mannetje". Endt spreekt in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken, waar ook voetbalcommentatoren Mark van Rijswijk (ESPN) en Ragnar Niemeijer (o.a. NOS) onderdeel van waren, van karaktermoord.

Volgens Endt kan je het als sporter nooit goed doen. "Tuurlijk kan Cillessen zich beter uiten, maar dat is makkelijk gezegd. Hij kan moeilijk de kwetsbare kant kiezen."

Endt, die als teammanager van Ajax twee jaar werkte met Cillessen, vindt de opmerkingen van Van der Vaart ook slecht voor de beroepsgroep. "Het is leuk dat iemand open en eerlijk is en het verkoopt goed wat Rafael doet, maar het is niet helemaal fair. Van der Vaart houdt geen rekening met de topsporter die onder druk staat."

Niemeijer denkt dat het verstandig is dat de keepers die op de nominatie staan om met Oranje mee te gaan naar het WK hun mond voorlopig houden. Ook de "hypere" Cillessen. Endt zegt dat juist de media de keepers steeds voor de camera en microfoon slepen. Dit erkent Niemeijer. "We betalen de hypotheek ervan."

Klik hieronder voor de gehele uitzending van het Sportforum, waarin de andere eredivisieclubs, Formule 1 en de WK-shirts aan bod kwamen. https://www.nporadio1.nl/uitze...

Of luister de podcast (ook beschikbaar in verschillende podcastapps): https://www.nporadio1.nl/podca...

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie