Sport
EONOS

Unieke docu over basketballegende Michael Jordan ein-de-lijk online

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Unieke docu over basketballegende Michael Jordan ein-de-lijk online

Het is voor de liefhebbers een hoogtepunt in sportloze tijden. De langverwachte documentaire over het laatste seizoen van basketballegende Michael Jordan bij de Chicago Bulls staat na 22 jaar eindelijk online. "Ik heb met open mond zitten kijken, fantastisch", vertelt Mart Smeets.

In 1998 maakte Jordan met de makers de afspraak dat de beelden pas gebruikt mochten worden als de NBA en Jordan zelf daarmee akkoord gingen. Vooral dat laatste heeft lang geduurd.

Mart Smeets over de Michael Jordan-documentaire: 'Fantastisch!'

Smeets is blij dat de documentaire nu te zien is bij Netflix. "Oh man, ik zit te genieten werkelijk. Ik voel me net een jongetje in de speeltuin. Je ziet Jordan, die een ontstellende etter in het veld kon zijn, van dichtbij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Smeets, zelf oud-basketballer, maakte in 1990 namens de NOS een minidocu over Jordan. Via kennissen in Amerika lukte het hem na lang aandringen een afspraak met de wereldster te maken. "Ik ben toen alleen heen gegaan en werkte met een lokale cameraman", vertelt de journalist in Langs de Lijn En Omstreken.

"Ik had met hem om drie uur afgesproken, maar hij was er al om half één. Zo nerveus was hij. Want hij had nog nooit in zijn loopbaan Michael Jordan voor de camera gehad. Toen wist ik: dit gaat iets speciaals worden."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie