Sport

Wie zit er op de tribune bij de start van de eredivisie?

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie zit er op de tribune bij de start van de eredivisie?

Het eredivisie voetbalseizoen gaat al bijna beginnen , maar vanwege alle Corona maatregelingen weten fans nog steeds niet wanneer ze nou wél en wanneer ze niet naar het stadion mogen komen. Geef je trouwe fans die al jaren naar het stadion komen voorrang? Of is elke fan gelijk?

We leggen deze kwestie voor aan Rob Toussaint, Algemeen Directeur van Heracles, en Martijn Hoogstoevenbeld, financieel en operationeel directeur van FC Twente. En dat zijn ook nog eens sportieve rivalen. Beide clubs zijn al weken bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

'Al vrij snel hebben we gekeken wat de anderhalve meter voor de capaciteit van het stadion betekent en dan moet je creatief zijn', legt Toussaint uit. Ook Hoogstoevenbeld van FC Twente benadrukt dat er in een vroegtijdig stadium een draaiboek is gemaakt. 'We hebben een aantal testwedstrijden waar we onze plannen uitproberen.'

Toussaint hoopt dat ze snel weer in een vol stadion kunnen spelen. 'Het is belangrijk dat we de fans in het stadion krijgen, dat is veiliger dan dat ze in het centrum rondlopen en de wedstrijd samen gaan kijken.'

Luister hier naar het hele gesprek met Rob Toussaint en Martijn Hoogstoevenbeld:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie