Sport
EONOS

Bouwmeester geniet van huldiging met ouders, maar (nog) niet van haar brons

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bouwmeester geniet van huldiging met ouders, maar (nog) niet van haar brons

De klanken van het Fries volkslied klinken in Scheveningen. In de microfoon doen Marit Bouwmeester en haar moeder een poging tot meezingen. Iedereen staat en geeft de Bouwmeesters een hartverwarmend welkom thuis.

De zeilster geniet van de huldiging en van de toespraak van haar ouders, die hun trots uitspreken, maar kan (nog) niet genieten van haar bronzen medaille.

Goud en niets minder dan dat. Al sinds jaren is dat de mindset van Bouwmeester, olympisch kampioen van 2016. Maar na Tokio moet ze leren genieten van brons.

Video niet beschikbaar

"Mijn ouders zeiden het wel mooi: ik ben niet per se blij met brons, maar wel tevreden. Ik vond het wel heel bijzonder dat ze me hier op het podium toespraken."

"Normaal blijven mijn ouders altijd op de achtergrond, dus dit was super speciaal."

foto: ANP

Veel Friese vlaggen voor de thuiskomst van Bouwmeester


Of er een dag komt waarop ze ooit kan genieten van haar bronzen medaille? "Ehm... Als er een gouden achteraan komt wel."

Parijs 2024?

Daarvoor moet de 33-jarige Bouwmeester nog drie jaar door, richting Parijs 2024. Ze weet nu nog niet of ze daar bij zal zijn.

"Ik wil eerst even dit laten bezinken. In 2023 is eerst het WK hier op Scheveningen, dat vind ik heel gaaf. Dit is waar ik, als ik in Nederland ben, train. Dus ik denk sowieso dat ik die meepak."

Olympic Festival: Marit Bouwmeester zingt Friese volkslied mee (wat kan ze zeilen hè)

Oranje Alert

Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert in de NPO Radio 1-app mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio.

Heb je de NPO Radio 1-app nog niet op je telefoon of tablet? Download 'm hier voor iOS en hier voor Android, zet het Oranje Alert aan en mis geen enkele Nederlandse sporter in een olympische finale!

Ster advertentie
Ster advertentie