Naar homepage
Sport

Grote (sport)evenementen voorlopig in de wacht: 'Donderslag bij een hemel die al een tijdje bewolkt is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote (sport)evenementen voorlopig in de wacht: 'Donderslag bij een hemel die al een tijdje bewolkt is'

Massale evenementen met een landelijke uitstraling kunnen pas georganiseerd worden als er een vaccin tegen het coronavirus is. Dat staat in de brief die minister De Jonge woensdagavond laat nog aan de Tweede Kamer stuurde. Bij de organisatoren van sportevenementen- en wedstrijden is die boodschap hard aangekomen.

"Een donderslag bij een hemel die voor ons al een tijdje wat bewolkt is." Zo omschrijft Dimitri Bonthuis van sportmanagementbureau WSM in Langs de Lijn En Omstreken de boodschap van de minister.

Bonthuis is al jarenlang betrokken bij de organisatie van grote sportevenementen en maakt zich zorgen. "Waar je eigenlijk op hoopt is dat er voor ons ook een stip op de horizon gezet gaat worden. En dat je per evenement kunt gaan bekijken wat mogelijk is."

"We hebben heel veel bewondering voor wat het kabinet en het OMT hebben gedaan. En dat we als evenementenbranche misschien achteraan de rij staan omdat we niet essentieel zijn, dat begrijpen we ook allemaal. Het enige wat lastig is, is dat je gevoelsmatig over een kam geschoren wordt."

Creatieve oplossingen

Want volgens Bonthuis zouden heel veel verschillende (sport)evenementen passende maatregelen kunnen treffen, waardoor deze toch doorgang kunnen vinden.

"Ik ben zelf ooit betrokken geweest bij de Amstel Gold Race in de tijd dat er een MKZ-crisis was in Nederland. Toen hebben we dagelijks gekeken naar een ander parcours. De Keutenberg hebben we toen ook helemaal afgesloten voor publiek. We zijn als evenementenbranche denk ik heel creatief. We willen graag meebewegen en zien wat mogelijk is. Maar we proeven niet helemaal dat die mogelijkheid er ook gaat zijn. Dat baart ons zorgen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie