Sport

Podcast De Kopgroep: Parijs!

foto: De Kopgroepfoto: De Kopgroep
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Kopgroep: Parijs!

[NOS] Drie weken lang kon De Kopgroep het aloude cliché ‘Parijs is nog ver’ bezigen, maar vandaag is het over. We gaan naar Parijs! Met het officieuze WK voor sprinters eindigen we de Tour van 2019 vanavond op de Champs Elysees. Vanavond ja, de renners zullen namelijk pas tegen 22:00 over de finish rollen. Genoeg tijd om deze extra lange aflevering van De Kopgroep te luisteren dus!

{podcast audio="112891" caption="#23 - Tour: Parijs! (S03)" }

Nog 127 kilometer van Rambouillet naar Parijs, met onderweg twee colletjes van de vierde categorie. Maar die liggen er eigenlijk voor Jan met de korte achternaam, want de bollenstrijd is immers al beslist; het ‘mottige muisje’ Romain Bardet pakte gisteren de winst in het bergklassement.

Op deze laatste koersdag wagen de heren zich nog een keer aan een voorspelling. Mart hoopt op Dylan Groenewegen, maar gaat vanwege het spel voor Alexander Kristoff. Martijn past eenzelfde tactiek toe, maar gaat voor Elia Viviani. Logischerwijs voorspelt onze chauvinistische Joost dus de winst voor Dylan Groenewegen. Stiekem vraagt De Kopgroep zich trouwens wel af wat er zal gebeuren als Bernal één van zijn spaken breekt op 7 kilometer van de finish…

Weet u het beter dan de leden van De Kopgroep? Doe uw voorspelling dan voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op één van de laatste t-shirts van De Kopgroep!

Monsieur 69

Michael Schär, de luitenant van Greg van Avermaet, eindigde gisteren op de 69e plek in het algemeen klassement. Een boomlange renner (1.96) die in het peloton terecht is gekomen vanwege zijn tijdritspecialisme. Dit jaar rijdt hij zijn negende Tour, maar het is geen man die hoog in de uitslagen eindigt, ontdekte ook Mart. Die keek naar zijn uitslagen en ontdekte dat Schär dit jaar 65 koersdagen reed, en van die dagen maar één keer binnen de eerste tien eindigde, voor de rest zit hij altijd achterin.

Honderd jaar gele trui

Mart brengt een speciale ode aan Teun van Vliet. Een Nederlandse renner die in de Tour van 1988 drie dagen in de gele trui reed. Van Vliet is volgens Mart het rechtstreekse neefje van Pietje Bell, maar er school meer achter alle vrolijkheid en ondeugd die hij in het peloton bracht. Op 28-jarige leeftijd heeft Van Vliet zijn carrière moeten beëindigen vanwege de ziekte van Crohn. Mart haalt herinneringen op aan deze renner, die hij sinds lange tijd in zijn hart gesloten heeft.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie