Ajax heeft geen moeite met Sparta

2. Ajax heeft geen moeite met Sparta

Op het Kasteel scoorde Ajax er lustig op los. Sparta-Ajax eindigde in 1-4.

De thuisploeg nam het initiatief in de beginfase. Echter, grote kansen waren er nauwelijks. In de 25e minuut kon Quincy Promes, die in de basis begon, een dansje doen. De aanvallende middenvelder scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Zeven minuten later bouwde Hakim Ziyech de score uit. Dusan Tadic maakte een goede individuele actie en vond Ziyech aan de andere kant van het strafschopgebied.

Ook in de tweede helft kon Sparta geen vuist maken. In de 56e minuut riep de VAR scheidsrechter Kamphuis naar de kant. Dirk Abels had hands gemaakt, waardoor een strafschop volgde. Tadic rond beheerst af (0-3). Net voordat er een uur was gespeeld was er opnieuw een goede combinatie tussen Tadic en Ziyech. De Marrokkaan scoorde de vierde goal.

Een kwartier voor tijd kwam Sparta dan toch een beetje terug in de wedstrijd. Uit een snelle uitbraak bracht Bryan Smeets de bal bij de vrijstaande Halil Dervisoglu, die zuiver raak schoot. Verder kwam het niet.

Met de zege komt Ajax bovenaan de ranglijst te staan. Willem II, Vitesse, AZ en PSV hebben vandaag nog de kans om er voorbij te komen. De Tilburgers nemen het om 16.45 uur op tegen Feyenoord. Vitesse en AZ spelen om dezelfde tijd tegen elkaar. PSV beëindigt het Eredivisieweekend om 20.00 uur in Waalwijk tegen RKC.