Sport
EONOS

Van Gaal, Conte of Zidane; wie wordt de nieuwe bondscoach van Oranje?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Gaal, Conte of Zidane; wie wordt de nieuwe bondscoach van Oranje?

Nu Frank de Boer na een teleurstellend EK afscheid heeft genomen van het Nederlands elftal is de grote vraag: wie wordt zijn opvolger bij Oranje?

In Langs de Lijn En Omstreken hebben Oranjevolger Arno Vermeulen en oud-international Leonne Stentler hun lijstje met namen paraat.

Arno's lijstje:

  1. "Louis van Gaal. Hij wilde de vorige keer best met de KNVB praten, maar werd toen gepasseerd. Het is even afwachten hoe dat is aangekomen. Maar hij is de absolute nummer 1. Daarna is het in Nederland wel klaar."
  2. "Antonio Conte. Oud-coach van Juventus, Italië en Chelsea. Hij werd afgelopen seizoen nog kampioen met Internazionale. Een man met passie en uitstraling. Een uitstekende kandidaat als hij geïnteresseerd is."
  3. "Arsène Wenger. Is met pensioen, maar heeft autoriteit en gezien zijn succesvolle verleden bij Arsenal kijken e spelers naar hem op.

"En Zinedine Zidane heeft trouwens ook nog geen nieuwe baan na zijn vertrek bij Real Madrid. Begin met Van Gaal en kijk daarna over de grens, want in Nederland hebben we geen goede generatie coaches", luidt het advies van Vermeulen.

Leonne's lijstje:

  1. "Erik ten Hag. Maar hij heeft net verlengd bij Ajax."
  2. "Louis van Gaal."
  3. "Henk Fraser. Hij laat een team beter voetballen, heeft autoriteit en is een goede manager."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie